Revolta fiscal dels barons del PSOE


Rábanos

Los barones socialistas se rebelan contra Pedro Sánchez y dan la razón a Isabel Díaz Ayuso. Ya dijo Christine Varane que el final de Sánchez sería sangriento y humillante.

LOS RÁBANOS POR LAS HOJAS / La política fiscal amenaça de ser el nou maldecap de Pedro Sánchez i el PSOE. Amb la ministra d’Hisenda i Funció Pública María Jesús Montero donant els darrers retocs al Projecte de llei dels pressupostos, i amb la previsió d’anunciar més pujades d’impostos aquest mateix dijous, els barons del partit han començat a despenjar-se trencant així l’estratègia governamental . Tot per no quedar enrere a la cursa cap a les urnes. «Ens juguem la reelecció amb els impostos», recordava ahir dimarts un baró a aquest diari que, a més, posa sobre la taula «la necessitat d?afrontar ja la reforma del finançament territorial». El tema econòmic, que Sánchez pretén liderar i controlar, és on se centra la batalla electoral de l’any 2023. I això pot provocar la ruptura total amb els seus barons.

L?anunci del president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, que deflactarà l?IRPF autonòmic per a les rendes inferiors als 60.000 euros trenca l?estratègia desplegada per Moncloa. A l’Executiu estaven al corrent de l’anunci, però reconeixen que no s’havia consensuat, i no amaguen el malestar.

El sentiment de les fonts consultades és de resignació per l’entrada dels seus territoris a la carrera fiscal iniciada pel PP, però assumeixen que «és període electoral» i no són aliens a la inquietud que hi ha als seus bastions davant l’ofensiva fiscal llançada per els populars. Reconeixen també la contradicció que suposa amb el seu discurs i fins i tot amb el del mateix Puig, que divendres passat va demanar al president del Govern que penalitzés en el repartiment del finançament autonòmic les comunitats que optessin per baixades d’impostos. Una petició que des d’Hisenda no veuen “viable”.

El més segur és que després de Ximo Puig, el pròxim a sumar-se sigui l’extremeny Guillermo Fernández Vara, un dels més servils al secretari general del partit avui dia. La Rioja de Concha Andreu, l’autonomia que avui dia és més difícil de mantenir per al PSOE, podria ser la quarta autonomia socialista a anar per aquesta direcció, mentre que a les Canàries o Astúries, per exemple, Ángel Víctor Torres i Adrián Barbón descarten seguir els passos dels companys. Per nímia que sigui, Puig posa en valor una política de reducció d’impostos que mai no ha estat portada a la pràctica per cap socialista.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.